Investerarnas fokus flyttas nu från rapportperioden som håller på att ebba ut till data som visar på ekonomins utveckling. Det är inflation, räntor och mellanårsval som fyller nyhetsflödet.

I veckan fick ett uttalande och en nyheter stor uppmärksamhet. Gällande nyheten, verkar den inte ha stämt och vad gäller uttalandet är det lätt att anta att det kommer med en viss agenda. Oavsett om det finns en agenda bakom uttalanden eller om nyheter är felaktiga kan de få stort genomslag på såväl enskilda aktier som hela börser. När marknaden är nervös är det särskilt viktigt att vara både källkritisk och långsiktig som investerare. Är man ”trader” är det annorlunda, då försöker man handla på ”nyheterna”.  Oavsett, är det viktigt att vara lite extra försiktig så man inte fattar dåliga beslut utifrån tveksam information.

Ett område som varit i fokus under en längre tid är fastighetsmarknaden och fastighetsaktier. I veckans podd, som gjorts i samarbete med Catena, K2A och Lannebo Fonder, fördjupar vi oss i utdelningnivåer, risker och möjligheter förknippade med sektorn. Viktigt att komma ihåg är att även de kan ha en ”tilt” åt att se saker lite extra positivt då de arbetar i sektorn på samma sätt som vissa som står utanför sektorn kanske ser saker lite extra negativt. Många källor är viktigt i osäkra tider.

Nu är alla 120 platser till livepodden 16 november fyllda. Podden livestreamas emellertid, så alla som vill vara med digitalt. Sändningen börjar kl 20. Vi hoppas ni är många som vill delta digitalt!

Våra aktieskribenter fördjupar sig denna vecka i bolagen CVS Health och I-Tech. I Veckans ”5 Löpsedlar” fokuserad vi på det amerikanska mellanårsvalet, räntehöjningar och kommande inflationsdata. Läser du ”5 Löpsedlar” kommer du att vara väl förberedd inför den kommande veckan.

Läs gärna hela vårt veckobrev. Kom gärna med feedback om du saknar något.

Ha en fin vecka!

Hälsningar

”BBD-gänget”

Är du källkritisk?

Veckobrev |