Det händer så otroligt mycket på marknaderna. Det är rapporter, räntebesked och en massa andra nyheter som kommer i en strid ström. På BBD försöker vi ha koll på de stora penseldragen och därefter göra lite fördjupningar.

I veckan var det poddinspelning om börs och bolag med Mattias Johansson från Bravida, Pål Warolin från Fasadgruppen och David ”Ten_bagger” Bagge. Det var intressant! Både Pål och Mattias ser positivt på nuläget men är lite osäkra inför framtiden.

Lite i skymundan höjde ECB styrräntan återigen med 0,75 procent i veckan som gick samtidigt som inflationen tuffar på. Det ingen vågad gissning att anta att det blir ökat fokus på ränta och inflation kommande vecka då FED, den amerikanska centralbanken, lämnar ett nytt räntebesked. Blir det en till trippelhöjning eller nöjer de sig med en dubbelhöjning?

Vi ska prata med både företagsledare och investerare vid eventet den 16 november. Klockan 19 öppnar vi dörrarna för er som är på plats och klockan 20 planerar vi att starta sändningen via Youtube för er som följer evenemanget digitalt. Det är intressanta tider för aktieintresserade och vi hoppas kunna belysa de stora frågorna från olika synvinklar under kvällen. Har du inte redan anmält dig så gör det snarast så att du inte missar något. Vill du följa eventet digitalt kan du prenumerera på BBD:s Youtubekanal så får du en notis när evenemanget börjar.

Vad gäller BBD:s Youtubekanal finns det all anledning att hålla ögonen på den. Under november kommer vi att spela in nya intervjuer med intressanta företagsledare och investerare som vi publicerar där. Missa inte dem! Har du inte sett de intervjuer vi redan publicerat har du chansen att kika på dem nu. Vi har träffat flera bolag samt förvaltare från Lannebo, Spiltan, Didner & Gerge, Lancelot med flera för att höra dem beskriva sina investeringsprocesser och berätta om vad som får dem att köpa och sälja aktier. Att ha en investeringsprocess att luta sig mot som investerare är speciellt viktigt i tuffare marknadstider.

I veckans artikel om börspykologi skriver vi om begreppet ”ankring”. Det är många som exempelvis inte säljer en aktie innan den nått den kurs man investerade i den på. Det kan få konsekvenser för avkastningen då det kanske medför att man inte tar in ny information på ett rationellt sätt.

Våra aktieskribenter fördjupar sig denna vecka i bolagen Ferroamp och Ford. Det förstnämnda ett nyare bolag och det sistnämnda betydligt äldre. Läs gärna de artiklarna och lär dig mer.

I december kommer nya möjligheter att vara med på BBDs evenemang. Då har vi ett evenemang med Carnegie Fonder där vi tillsammans med några av deras fondförvaltare ska dyka ner i olika investeringsstrategier för att höra mer om hur de försöker utnyttja den marknad vi nu befinner oss i. Håll ögonen öppna för inbjudan som kommer snart.

I veckan som kommer håller vi ögonen lite extra på räntebeskeden samt den amerikanska sysselsättningen. Det finns goda förutsättningar att den kommande veckan är viktig för den fortsatta börstrenden.

Läs gärna hela vårt veckobrev och kom med feedback om du saknar något.

Ha en fin vecka!

Hälsningar

”BBD-gänget”

Det är svårt att hänga med

Veckobrev |