Nu är det som roligast för ni som är intresserade av aktier. Rapporterna ramlar in i högt tempo och den här veckan rapporterar en rad intressanta bolag. Vad sägs om Evolution, Apple, Alphabet och Microsoft för att nämna några? Vi på BBD kommer att fokusera på att få in relevanta och intresseväckande kommentarer från bolagen till podden.

Nu är det spännande! Bolagen rapporterar utfallet för det tredje kvartalet och marknaden har varit på helspänn inför rapporterna. Det går, redan nu, att ana vissa trender i rapporterna. Bolag som säljer till konsument ser fallande försäljning, industribolag verkar gå som tåget och bankerna gynnas av högre räntor. Bara för att vi anser oss kunna ana ett mönster behöver det inte innebära att alla bolag påverkas av det. Under den kommande veckan är det mängder av bolag som rapporterar. En del av dem är vänner till BBD som Volati, Beijer Group och K2A. Våra vänner håller vi naturligtvis ögonen lite extra på. Vi ska se om vi inte får med någon kommentar till podden också så vi får en bättre förståelse för utvecklingen.

I BBD-podden i veckan hade vi just en kommentar ifrån ett rapporterade bolag som varit med i BBD tidigare, TF Bank. Vi hade också Lars Kristian Feste från Öhman Fonder med i podden hade som beskrev läget på marknaderna i allmänhet och relationen ränta/inflation i synnerhet.  Lars var inte så säker på att centralbankerna lyckas begränsa inflationen så fort som många investerare hoppas. Lyssna gärna på Lars förklaring. När ni ändå lyssnar på podden kommer ni att få höra bolaget I-Tech gå igenom sin rapport som är den första rapporten där de har ett positivt resultat. Efter mer än 20 år når de sitt stora genombrott. Entreprenörsberättelser likt denna är alltid spännande. Länk till podden finns i separat länk i veckobrevet.

Vårt event med nyhetsbyrån Finwire, Carnegie Fonder, Lannebo Fonder, Spiltan Fonder, TF Bank, Fasadgruppen och Catena Fastigheter den 16 november börjar bli fullt för de som vill följa det på plats. Är du i Stockholm den 16 november får du inte missa att anmäla dig. Det vore kul att ses! Vi tror och hoppas på ”krispiga” paneldiskussioner. Det går bra att anmäla sig till eventet via länken längst ner i veckobrevet.

Veckans svenska bolag är Genovis. Genovis är ett ”life-science”-bolag. Sverige har stor ”life-science”-sektor med många både noterade och onoterade forskningsbolag . Dessutom ha Sverige en lång historik av läkemedelsforskning och det finns. Genovis, utvecklar smarta enzymer som förenklar utveckling och serieproduktion av biologiska läkemedel.  Det är svårt att förstå denna typ av bolag och många undviker dem samtidigt som andra brinner för ”life science”-området. Kanske kan inte du så mycket om ”life science”-bolag nu men att du efter att ha läst krönikan förstår säkerligen mer.

När bolagen rapporterar blir det ofta stora svängningar i aktiekurserna. Många både säljer snabbt efter rapport eller hoppas kunna ”fyndköpa” om ett bolag faller efter rapport. I veckans inslag om börspsykologi tittar vi närmare på begreppet Post Earnings Announcement Drift. Kontenten är att det kanske inte alltid är så smart att fånga den fallande kniven men inte heller att ta den snabba vinsten efter en rapport som leder till en uppgång.

I veckans amerikanska krönika tittar vi närmare på de amerikanska rapporterna och bekantar oss med Academy Sports & Outdoor Inc. Det händer mycket i USA med rapportfokus naturligtvis, men även ett annalkande mellanårsval. Det brukar vara av viss betydelse för den amerikanska börsen. I Veckans krönika tittar vi närmare på de amerikanska rapporterna, mellanårsvalet samt det ”lilla” bolaget Academy Sports & Outdoor Inc. Företaget kan liknas vid ett XXL och har allt både för den som vill ut i naturen för rekreation, men också för den som vill utföra aktiva sporter av olika slag. Företaget startades 1938 i Texas där man idag har drygt en tredjedel av sina 261 affärer. Resten av affärerna finns i sydvästra USA. Allt om det i veckans USA-krönika.

Läs gärna hela vårt veckobrev. Kom gärna med feedback om du saknar något.

Ha en fin vecka!

Hälsningar,

”BBD-gänget”

Full fart framåt!

Veckobrev |