I veckan var det besked med besked. En rad centralbanker justerade sina styrräntor som svar på den rådande, höga inflationen. Räntehöjningarna fick investerarna att dra öronen åt sig och börsen föll. Vi nådde nya lägsta nivåer på börserna för året. Nu närmar sig kvartalsrapporterna för det tredje kvartalet och här råder osäkerhet kring hur inflationen, högre räntor samt förändrad konsumtion påverkar företagens vinster. I rapporterna får vi svar. Om det sedan är bra eller dåliga svar vi får, det återstår att se.

Visst är det kul att läsa, skriva, podda och göra videointervjuer! Men, det är också kul att ses på riktigt. Den 16 november bjuder BBD tillsammans med nyhetsbyrån Finwire in till en investerarkväll i centrala Stockholm på GT30 klockan 19.00-21.45. Målet med kvällen är att via paneldiskussioner med intressanta gäster sätta fokus på aktuella frågeställningar. För de som har möjlighet att närvara går det bra att anmäla sig via länken nedan:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScaKRAVXQoLrU2zrYRBEn5z8a3BHtcpcWO7q_COCn3tMysNiQ/viewform

För de som inte kan närvara på plats kommer kvällens diskussioner att livesändas via BBDs och Finwires Youtube-kanaler. Du är väl prenumererant?

I veckans podd hade vi Smart Eyes VD Martin Krantz på besök. Smart Eye är ett bolag som började med en dröm om att kunna styra datorer med ögonen. Nu finns deras teknik främst i bilar men den kan även att tillämpas på andra områden. I veckans investerarbrev  kompletteras intervjun i podden med en krönika om Smart Eye. Veckobrevet innehåller även en krönika om medicinteknikbolaget Sedana, missa inte heller den.

Överreaktioner är ett begrepp från börspsykologin. Överreaktioner innebär att börsen överreagerar på nyheter. Vi talar dock mindre om när börsen reagerar för svagt på nyheter. I det här nyhetsbrevet har vi en artikel som beskriver begreppet närmare. Ju mer kunskap man inhämtar om exempelvis olika former av reaktioner på nyheter men även andra börspsykologiska fenomen desto lättare blir det att förhålla sig till dem och med det eventuellt minska antalet misstag som påverkar avkastningen i sitt sparande.

Många följer Instagramprofilen Spargurun och Facebookprofilen Utdelningsjägaren. Spargurun var förra veckans gäst och denna vecka träffar vi Utdelningsjägaren i en intervju. Utdelningsjägaren har en inspirerande historia att berätta.

Kommande vecka är lite nyhetstunnare på förhand. Förhoppningsvis ges vi möjlighet att hämta andan. Vi hoppas på det bästa men förbereder oss för alla scenarion.

Har du några frågor eller kommentarer kring innehållet i nyhetsbrevet går det bra att mejla till daniel@mankertkommunikation.se

Vänliga hälsningar

Daniel

Veckobrev v39

Veckobrev |