Podden inleds med att Erik Penser Banks strategiansvarige Jonas Thulin ger sin syn på läget i den globala ekonomin. Vidare berättar Tom Berggren, förvaltare av fonden Carnegie Listed Private Equity, allt som är värt att veta om börsnoterade Private Equity bolag. Tom kommenterar också några av fondens större innehav där bl a Warren Buffetts Berkshire Hathaway kan nämnas tillsammans med Blackstone och KKR & Co. I podden får vi också möta Anna Schauman. Anna är headhunter och arbetar på Novare Executive Search bl a med VD-rekryteringar. Vi försöker förstå vad som kan känneteckna en bra VD. Att identifiera en bra VD är ett viktigt moment för aktieinvesterare. VD:n är viktig för ett bolags utveckling. Vi lyckas tillsammans med Anna sätta några kriterierier som utgör grunden för ett lyckat VD:skap. Podden leds av Daniel Ljungström.

Strategi med Thulin, kriterier för en bra VD enligt Anna Schauman och Tom Berggren berättar om globala listade Private Equity bolag