Att investera i investmentbolag är väldigt populärt. Det finns goda skäl för det. Under de sista 5 åren har investmentbolag som grupp slagit börsen med råge. Traditionellt fina bolag som Investor har haft bra utveckling och nyare bolag som Creades har gjort investeringar som imponerat. Investmentbolagen erbjuder investerare med mindre kapital att få exponering mot exempelvis onoterade aktier som annars inte skulle vara möjliga att investera i. Dock, sista året har det varit skakigare och utvecklingen har hackat en aning. I podden träffar vi författaren av boken ”Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag” Marcus Fridell och grundaren till det populära investmentbolagsindexet  ibindex Johan Hertz  för att diskutera allt en investerare behöver veta om investmentbolag. Gästerna ger också förslag på nybörjarportföljer med investmentbolag.

Bygg en förmögenhet : investera i investmentbolag med ibindex